Παρακαλώ περιμένετε...

Η MENTAL HEALTH SOLUTIONS ανακοινώνει τη συνεργασία της με την καινοτόμο εταιρεία για τη ψυχική υγεία MONSENSO

15/03/2022
Blog-Partnership.jpg?fit=1200%2C628&ssl=1

H συνεργασία μας με τη Μonsenso αποτελεί καινοτομία για τη ψυχική υγεία και την εξέλιξη της στην Ελλάδα. Η ψηφιακή λύση της Monsenso, συμβάλλει στην εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών, υποστηρίζοντας την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και τη θεραπεία ευρέος φάσματος ψυχικών διαταραχών και καταστάσεων.

Το 2019, το 18% του ελληνικού πληθυσμού ζούσε με μία ψυχική ασθένεια [1] . Η πανδημία Covid-19 οδήγησε σε σημαντική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας [2]. Στο συνέδριο «Meeting of Minds on Quality of Care» που διοργανώθηκε από τον WHO στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2021, τονίστηκε η αναγκαιότητα «βελτίωσης της ποιότητας της φροντίδας ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους», ιδιαίτερα στα πλαίσια της πανδημίας του Covid-19 [3].

H Monsenso αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει μια ψηφιακή λύση για τη ψυχική υγεία. Η αποστολή της είναι η παροχή καλύτερης ψυχικής υγείας σε περισσότερους ανθρώπους με χαμηλότερο κόστος.  Η εφαρμογή της Monsenso βοηθά τους ασθενείς να παρακολουθούν τη καθημερινότητα τους, να διαχειρίζονται τα συμπτώματα, να υποστηρίζονται από εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας και να προετοιμάζονται για τις συνεδρίες τους επικοινωνώντας άμεσα με τον ειδικό τους.

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών μέσω διαδικτυακής πύλης, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη καθημερινότητα των ασθενών και να εντοπίζουν διακυμάνσεις στην ψυχική υγεία. Tο καινοτόμο λογισμικό της Monsenso τους παρέχει οπτικοποίηση των δεδομένων, επισημαίνοντας τις περιοχές που μπορεί να απαιτείται ιατρική φροντίδα ή αλλαγή στο πλάνο θεραπείας που ακολουθεί ο ασθενής.

H λύση της Monsenso θα εφαρμοστεί στην κλινική Ψυχής ΌμμαΘεραπευτήριο Τζεράνης ως εργαλείο για την υποστήριξη των ασθενών στην πορεία της θεραπείας και τη διευκόλυνση της έγκαιρης παρέμβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.mentalhealthsolutions.gr

[1] Stewart, C. (2021). Europe: mental disorders among adolescents in 2019, by country. Statista. https://www-statista-com.esc-web.lib.cbs.dk:8443/statistics/1273254/mental-disorders-among-adolescents-in-europe-by-country/

[2] WHO (2021). Athens Mental Health Summit – Ministers and representatives renew commitment to prioritize mental health in the WHO European Region.
https://www.euro.who.int/en/countries/greece/news/news/2021/8/athens-mental-health-summit-ministers-and-representatives-renew-commitment-to-prioritize-mental-health-in-the-who-european-region

[3] WHO (2021). WHO/Europe and Greece put quality of care at the top of the health agenda. https://www.euro.who.int/en/countries/greece/news/news/2021/12/whoeurope-and-greece-put-quality-of-care-at-the-top-of-the-health-agenda

 

Branded by impressme.gr

elΕλληνικά