Παρακαλώ περιμένετε...

Η MENTAL HEALTH SOLUTIONS ανακοινώνει τη συνεργασία της με την καινοτόμο εταιρεία για τη ψυχική υγεία MONSENSO

15/03/2022
Blog-Partnership-1200x628.jpg

H συνεργασία μας με τη Μonsenso αποτελεί καινοτομία για τη ψυχική υγεία και την εξέλιξη της στην Ελλάδα. Η ψηφιακή λύση της Monsenso, συμβάλλει στην εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών, υποστηρίζοντας την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και τη θεραπεία ευρέος φάσματος ψυχικών διαταραχών και καταστάσεων.

Το 2019, το 18% του ελληνικού πληθυσμού ζούσε με μία ψυχική ασθένεια [1] . Η πανδημία Covid-19 οδήγησε σε σημαντική αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας [2]. Στο συνέδριο «Meeting of Minds on Quality of Care» που διοργανώθηκε από τον WHO στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2021, τονίστηκε η αναγκαιότητα «βελτίωσης της ποιότητας της φροντίδας ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους», ιδιαίτερα στα πλαίσια της πανδημίας του Covid-19 [3].

H Monsenso αποτελεί μια καινοτόμο εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει μια ψηφιακή λύση για τη ψυχική υγεία. Η αποστολή της είναι η παροχή καλύτερης ψυχικής υγείας σε περισσότερους ανθρώπους με χαμηλότερο κόστος.  Η εφαρμογή της Monsenso βοηθά τους ασθενείς να παρακολουθούν τη καθημερινότητα τους, να διαχειρίζονται τα συμπτώματα, να υποστηρίζονται από εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας και να προετοιμάζονται για τις συνεδρίες τους επικοινωνώντας άμεσα με τον ειδικό τους.

Οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών μέσω διαδικτυακής πύλης, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη καθημερινότητα των ασθενών και να εντοπίζουν διακυμάνσεις στην ψυχική υγεία. Tο καινοτόμο λογισμικό της Monsenso τους παρέχει οπτικοποίηση των δεδομένων, επισημαίνοντας τις περιοχές που μπορεί να απαιτείται ιατρική φροντίδα ή αλλαγή στο πλάνο θεραπείας που ακολουθεί ο ασθενής.

H λύση της Monsenso θα εφαρμοστεί στην κλινική Ψυχής ΌμμαΘεραπευτήριο Τζεράνης ως εργαλείο για την υποστήριξη των ασθενών στην πορεία της θεραπείας και τη διευκόλυνση της έγκαιρης παρέμβασης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.mentalhealthsolutions.gr

[1] Stewart, C. (2021). Europe: mental disorders among adolescents in 2019, by country. Statista. https://www-statista-com.esc-web.lib.cbs.dk:8443/statistics/1273254/mental-disorders-among-adolescents-in-europe-by-country/

[2] WHO (2021). Athens Mental Health Summit – Ministers and representatives renew commitment to prioritize mental health in the WHO European Region.
https://www.euro.who.int/en/countries/greece/news/news/2021/8/athens-mental-health-summit-ministers-and-representatives-renew-commitment-to-prioritize-mental-health-in-the-who-european-region

[3] WHO (2021). WHO/Europe and Greece put quality of care at the top of the health agenda. https://www.euro.who.int/en/countries/greece/news/news/2021/12/whoeurope-and-greece-put-quality-of-care-at-the-top-of-the-health-agenda

 

  • ΨΥΧΗΣ ΟΜΜΑ MENTAL HEALTH SOLUTIONS | Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. : 162604301000
ΨΥΧΗΣ ΟΜΜΑ MENTAL HEALTH SOLUTIONS | Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. : 162604301000

Δραστηριότητα :  Διάθεση προϊόντων παρακολούθησης, υποστήριξης και προαγωγής της ψυχικής υγείας
ΑΦΜ :  801747843, ΔΟΥ Χολαργού
Διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 1 152 36 Νέα Πεντέλη
Νομική μορφή: Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)
Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. : 162604301000
Κεφαλαιακή Εισφορά: 25.000 ευρώ (είκοσι πέντε χιλιάδες εταιρικά μερίδια ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστο).
Εταίροι:  Νευροψυχιατρικό θεραπευτήριο Ε. Τζεράνης Ανώνυμη Εταιρεία  (πέντε χιλιάδες πεντακόσια εταιρικά μερίδια).
Ελευθερία Δήμητρα Τζεράνη (πέντε χιλιάδες πεντακόσια εταιρικά μερίδια).
Εμμανουέλα Τζεράνη (πέντε χιλιάδες πεντακόσια εταιρικά μερίδια).
Ναταλία Μικαέλα Τζεράνη (πέντε χιλιάδες πεντακόσια εταιρικά μερίδια).
Μαρία Μπιτζή (τρεις χιλιάδες εταιρικά μερίδια).
Διαχειριστής: Σπύρος Τζεράνης

Branded by impressme.gr

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

«Θεραπεία Γνωστικού Ερεθισμού (CST)»

Ξεκλειδώνοντας τις νοητικές δυνατότητες σε άτομα με άνοια ήπιας και μέτριας βαρύτητας

Eισηγήτρια θα είναι η Prof Aimee Spector

4 Οκτωβρίου 2024

09:00 – 17:00

Impact Hub Athens Καραϊσκάκη 28, Αθήνα 105 54

elΕλληνικά