Η 10η Οκτωβρίου είναι παγκοσμίως γνωστή ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – πρωτοβουλία ενός παγκόσμιου προγράμματος υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία το 1992.
Please wait...
Η 10η Οκτωβρίου είναι παγκοσμίως γνωστή ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – πρωτοβουλία ενός παγκόσμιου προγράμματος υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Ψυχική Υγεία το 1992.
Το 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέταξε μια έκθεση διερευνώντας τα κύρια ζητήματα που σχετίζονται με τη μακροχρόνια φροντίδα ατόμων με ψυχικές ασθένειες.
Σχεδόν 1 στους 7 ανθρώπους πάσχουν από μια ψυχική ασθένεια[1], κύρια αιτία αναπηρίας παγκοσμίως [2]. Ωστόσο, το 75% των ατόμων με ψυχικές ασθένειες δεν λαμβάνουν καμία θεραπεία [3], υπογραμμίζοντας το πρόβλημα της πρόσβασης στην ψυχική περίθαλψη, το οποίο έχει επιδεινωθεί με τον Covid-19.
Η MENTAL HEALTH SOLUTIONS συμμετέχει ως προμηθευτής στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜME» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 και παρέχει το 1o ψηφιακό εργαλείο ψυχικής υγείας με επιδότηση 90%.
Η Mental Health Solutions, σε συνεργασία με την Monsenso θα συμμετέχει στο συνέδριο WPA Thematic Congress on Early Intervention in Psychiatry across the Life Span’
Η τηλεϋγεία για την περίθαλψη ψυχικής υγείας έχει πολύ νόημα, καθώς η πρόσβαση στην φροντίδα ψυχικής υγείας είναι γενικά πιο δύσκολη από άλλες υπηρεσίες υγείας, λόγω της έλλειψης ειδικευμένων παρόχων ψυχικής υγείας και των ορίων κάλυψης.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ (HRSA) με τίτλο «Αύξηση της πρόσβασης στη συμπεριφορική υγειονομική περίθαλψη μέσω της τεχνολογίας» προτείνει ότι για να μπορέσουν να προσεγγίσουν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, οι οργανισμοί θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση της τηλευγείας για την ψυχική υγεία.
Ο Mads Trier-Blom, χρήστης της εφαρμογής Monsenso, μιλά για την εμπειρία του και πώς η εφαρμογή τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει περισσότερο τη διάθεσή του και άλλες παραμέτρους, όπως ύπνος, επίπεδα του στρες και του άγχους και της επιρροής που έχουν αυτές οι παράμετροι στην ασθένειά του, Διπολική Διαταραχή.
Χρήστης της Monsenso app, μιλά για την εμπειρία του χρησιμοποιώντας τη λύση υγείας για κινητά της solution, πως υποστήριξε τη θεραπεία του και πώς τον βοήθησε να βελτιώσει την επικοινωνία με τον ψυχίατρό του.
Διαταραχή πανικού (ΔΠ) είναι η αγχώδης εκείνη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αιφνίδιες και επαναλαμβανόμενες προσβολές έντονου άγχους, δυσφορίας, φόβου και ενίοτε τρόμου και συνοδεύεται από σειρά ψυχολογικών /γνωσιακών και σωματικών συμπτωμάτων.
Η ψηφιακή τεχνολογία προχωρά εκθετικά και το κόστος της γίνεται ολοένα και πιο προσιτό.
Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 μελέτη του Παρατηρητήριου Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒ η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών Deloitte έφερε στο προσκήνιο την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας και την σημασία τους στο μετασχηματισμό του κλάδου της υγείας. Η μελέτη καταδείκνυε ότι οι νέες τεχνολογίες έχουν το δυναμικό να μετασχηματίσουν ριζικά τον κλάδο, ωστόσο οι προκλήσεις που ενέχουν είναι σημαντικές: ρυθμιστικά εμπόδια, οικονομικοί περιορισμοί, αλλά και δυσκολίες στην αποτελεσματική ψηφιοποίηση των δεδομένων των ασθενών.